Anne komt uit Amersfoort en is 21 jaar. Zij leert bij MBO Amersfoort en werkt bij Hotel De Echoput. Ze doet in december mee aan EuroSkills in Zweden, Gothenburg. “Als ik een medaille krijg, dan is dat het kroontje. Maar de groei die ik maak is het belangrijkst.”

Anne Nijhoff deed mee aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo’ers. Zij won daar goud en is nu Nederlands kampioen gastvrouw. Van 1 t/m 3 december is Anne in Zweden voor EuroSkills, het EK voor beroepen.

De wedstrijd Gastvrouw bestaat voor Anne onder meer uit Banquet, Casual Dining, Fine Dining en Bar met haar cocktails. Daarnaast gaat het telkens om de mise en place, de gastvrijheid, de advisering en uitleg van de diners en het uitserveren ervan. Wijnproeven en decanteren en likeurherkenning maken een wezenlijk onderdeel uit van de wedstrijd, waar de gasten door de organisatie zijn uitgenodigd.

step0002 3