Arnaud komt uit Essen en is 18 jaar. Hij leert bij ROC West-Brabant en werkt bij Vanderhorst Hairstylers. “De hoeveelheid reacties na Skills Heroes was al niet normaal! Zoveel mensen uit het vak herkennen me en spreken me aan. Ik durf bijna niet te dromen wat EuroSkills voor me gaat doen. Zelfs als ik niet win.”

Arnaud Schoenmaker deed mee aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo’ers. Zij won daar goud en is nu Nederlands kampioen kapper. Van 1 t/m 3 december is Arnaud in Zweden voor EuroSkills, het EK voor beroepen.

Tijdens de vakwedstrijd Kapper gaat Arnaud aan de slag met verschillende technieken om het haar van de modellen te verzorgen. Ook adviseert hij het model over de beste haarverzorging. Arnaud wordt beoordeeld op vakkennis, creativiteit en de omgang met de klant.

step0002 2