Carmen komt uit Ruurlo en is 21 jaar. Zij leert bij Groenhorst en werkt bij Weenink Bloemsierkunst en gaat in december naar Zweden voor EuroSkills. Carmen: “Ik wil in Zweden gewoon knallen. Ik wil daar echt stáán.”

Carmen Geurtsen deed mee aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo’ers. Zij won daar goud en is nu Nederlands kampioen bloembinden. Van 1 t/m 3 december is Carmen in Zweden voor EuroSkills, het EK voor beroepen.

Bij deze wedstrijd gaat Carmen aan de slag met verschillende opdrachten. Van bloemarrangementen met vrije materialen en techniek keuze, specifieke opdrachten als tafel- en hangende arrangemente, hand- en bruidsboeket tot bloemenketting en objectdecoratie. Een belangrijk onderdeel van de competitie is ook de ‘suprise’-opdracht, waar de deelnemers met aangeboden middelen aan de slag moeten.

Carmen Geurtsen 630x220