Pien komt uit Koog aan de Zaan en is 20 jaar. Zij leert bij Nimeto. “De druk stijgt wel een beetje, omdat de huidige wereldkampioen etaleren van mijn school komt. Mensen zeggen: ‘Pien, jij wordt echt wel Europees kampioen.’ Maar ja, dat moet ik nog wel waarmaken. Ik probeer het naast me neer te leggen en gewoon het beste uit mezelf te halen.”

Pien Hoveling deed mee aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo’ers. Zij won daar goud en is nu Nederlands kampioen etaleren. Van 1 t/m 3 december is Pien in Zweden voor EuroSkills, het EK voor beroepen.

Bij etaleren richt Pien een etalage in. Het gaat daarbij om de visuele presentatie van producten. Er wordt op een eigentijdse en creatieve manier gebruikgemaakt van materialen, waarbij de productpresentatie erg belangrijk is.

PienHoveling 630x220