Uroboros wint het WorldSkills ‘Be a Changemaker’ programma 2018 tijdens de WorldSkills General Assembly in Amsterdam. Deze inzending van Guatemala en Honduras omvat de ontwikkeling van een digitaal platform voor rijstboeren om restafval te verkopen in plaats van te verbranden. Daarmee wordt het milieu in rijstproducerende landen ontlast en recyclingbedrijven kunnen het restafval weer als grondstof gebruiken voor nieuwe milieuvriendelijke producten.

De eerste drie winnaars ontvingen elk een cheque van 1000 euro en verdere trajectbegeleiding van de HP-Foundation zodat ze daarmee hun projecten kunnen door ontwikkelen. Tweede werd het Ripple, het waterbesparingsproject uit India en derde de ECHO+ handschoen uit Syrië voor verbetering sociale contacten van doven en gehandicapten. In totaal waren er vijftien inzendingen voor het Be a Changemaker programma. Daarvan konden uiteindelijk vijf hun projecten presenteren tijdens het de WorldSkills General Assembly. Be a changemaker is een initiatief van WorldSkills met ondersteuning van HP en biedt jongeren uit alle landen de gelegenheid dat ze nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen waarmee ze de wereld verder kunnen veranderen.

https://bechangemaker.worldskills.org/